Nieuwsbrief

EXTRA EDITIE
WERKEN BIJ HET RIJK
 
 
 
     
  Van de redactie

De Rijksauditdienst van de Rijksoverheid bundelt sinds 1 oktober 2008 de krachten van de voormalige departementale auditdiensten van BZK, Financiën, VROM en VWS, de EDP Audit Pool, de afdeling Auditbeleid van de directie Coördinatie Auditbeleid Departementen en de Samenwerkende Auditdiensten Noord Nederland. Er werken nu 300 mensen.

De centralisatie geeft auditors een unieke kans om zich volledig te kunnen ontwikkelen. 'Dit is pas een eerste stap', vertelt Martine Koedijk Lid Managementteam Rijksauditdienst bij de Rijksoverheid in deze nieuwsbrief. 'Voor ambitieuze auditors is het eigenlijk een supertijd bij de Rijksoverheid.'

Via deze extra editie, laten we u kennismaken met de vernieuwde Rijksauditdienst.


 

Pieter Lammers
m. 06 - 41 45 49 56
e. p.lammers@careerguide.nl
  Nienke Smit
m. 06 - 41 45 49 57
e. n.smit@careerguide.nl
 
     
 

Interview'Voor ambitieuze auditors is het nu een supertijd bij de Rijksoverheid'
Interview Martine Koedijk, Lid Managementteam Rijksauditdienst, Rijksoverheid

'Auditors bij de Rijksauditdienst hebben veel meer kansen en veel meer diversiteit aan soorten opdrachten en klanten dan voor de centralisatie. Dat geeft een extra kans om veel te leren', vertelt Martine Koedijk enthousiast over de samenvoeging van verschillende auditafdelingen bij de Rijksoverheid. 'Onze auditors maken nu deel uit van een dienst van driehonderd medewerkers. Dit kan nog oplopen tot circa zeshonderd, want nog niet alle departementale auditdiensten doen mee. Nu zitten de ministeries BZK, VROM, VWS en Financiën bij de Rijksauditdienst. In de toekomst verwacht ik, vanwege het kabinetsbeleid, dat er meer departementen zullen toetreden. De huidige opzet is pas een eerste stap.'

Projectgericht
'Als lid van het Managementteam Rijksauditdienst ben ik verantwoordelijk voor de portefeuille Operationeel Auditing', legt Martine uit. 'Een van mijn taken is te zorgen dat de kwaliteit van de producten en dienstverlening naar een hoger strategisch niveau worden getild. Verder ben ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van de auditrol bij bovendepartementale projecten. Ook zorg ik voor het HRM-beleid bij de Rijksauditdienst. Bij de Rijksauditdienst werken we projectgericht. Je kan projecten doen bij BZK, Financiën, etc. Behalve bij de departementen vinden we onze klanten bij gelieerde organisaties, zoals de Belastingdienst, de IB-groep en RIVM. Er zijn daarvan nog veel meer voorbeelden: het werkveld is echt ontzettend breed.'

>> Ga naar het volledige interview
     
 

Werken bij ... het Rijk

Auditing bij de Rijksoverheid is een breed begrip, zo werken er onder andere Financial Auditors, Operational Auditors en IT-auditors. De vooropleidingen zijn dan ook erg uiteenlopend, van bedrijfseconomie tot informatica. Uitgangspunt is dat iedere instromende auditmedewerker bij de RAD een post-HBO-opleiding op het gebied van auditing volgt en iedere instromende auditor een masteropleiding volgt aanvullend op de initiële academische opleiding.

Voor het ontwikkelen van professionals biedt de Rijksoverheid ruime ontplooiingsmogelijkheden en begeleiding aan, zodanig dat een bijdrage wordt geleverd aan de groei van zowel het individu als de organisatie. Er wordt een flexibele inzet van de professionals beoogd en daarvoor is actief inzetten op mobiliteit belangrijk. Er zijn bovendien voldoende doorstroommogelijkheden binnen en buiten de rijksauditing. Loopbaanontwikkeling is dan ook een rode draad in de gesprekken tussen manager en professional.

Wil je als Auditor deelnemen aan de nieuwe en interessante ontwikkelingen bij de Rijksoverheid?

>> Ga dan naar alle vacatures van de Rijksoverheid
     
 

Vacatures uitgelicht bij de Rijksauditdienst

>> Financial Auditor
Den Haag of Utrecht - Jouw analytisch vermogen blijkt uit het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, het leggen van verbanden en het aanbrengen van logische structuur in een veelheid aan informatie.

>> IT-auditor
Den Haag - Als 'technical' of 'general' IT-Auditor spreekt een organisatie in ontwikkeling met veel dynamiek je aan, je bent daarbij pro-actief en je durft nieuwe wegen in te gaan.

>> Financial Audit-medewerker
Den Haag, Utrecht of Apeldoorn - Wil jij je verbreden of verdiepen? Wij verwachten van onze medewerkers dat zij willen doorgroeien naar zwaardere functies en daarom bereid zijn om door te studeren!
     
  Boekentip

De romantische boekhouder
Gerrit Zalm

Zoon van een kolenboer. Oud-directeur van het Centraal Planbureau. Met twaalf jaar de langstzittende minister van Financiën ooit. In dit boek geeft Gerrit Zalm, een van de hoofdrolspelers in de Nederlandse politiek van de afgelopen twintig jaar, voor het eerst openheid van zaken.

Openhartig vertelt hij over het reilen en zeilen op Financiën, de samenwerking met de overige ministers, zijn turbulente tijd als VVD-leider en zijn rol als vicepremier. Hij gunt de lezer een blik in de coulissen van 'Europa', en ook pijnlijke zaken gaat hij niet uit de weg: de kwestie Hirsi Ali, de perikelen rond Rita Verdonk en de val van het eerste kabinet-Balkenende. Over de financiële crisis die de wereld op dit moment teistert, laat Gerrit Zalm in een apart hoofdstuk zijn licht schijnen.
 

U kunt contact met ons opnemen via: contact@auditcarriere.nl of telefonisch,
via 036 - 74 40 136.

Aanmelden | Uw abonnement op deze nieuwsbrief wijzigen of annuleren.